kimya

TGC Sedat Simavi Fen Bilimleri Ödülü Prof. Dr. Ahmet Kerim Avcı'ya verildi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) kurucu başkanı adına düzenlenen Sedat Simavi Ödülleri’nde Fen Bilimleri alanında ödüle Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Kerim Avcı “Su-Gazı Değişimi Sürecinin Isı Değiştiricili Mikrokanal Reaktör Düzeninde Modellenmesi ve Benzetimi’’ başlıklı projesiyle değer bulundu.

Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi, Kimya Mühendisliği bölümünde 1996 yılında tamamlayan Ahmet Avcı, aynı bölümden yüksek lisans derecesini 1997’de, doktora derecesini ise 2003’te aldı.

Avcı’nın başlıca araştırma alanlarını ‘’Proses kuvvetlendirme, Kimyasal ve katalitik mikroreaksiyon mühendisliği, Mikroyapili reaktörlerin tasarımı ve analizi için hesaplamalı akışkanlar dinamiği, Hidrokarbon ve geri dönüştürülebilir maddeleri islemek için katalizörler ve Ürün paketleme uygulamaları için Polimer İşleme’’ oluşturuyor.

Prof. Dr. Rana Sanyal’ın kurucusu olduğu RS Research’e ödül

Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü Bölüm Başkanı ve Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Merkezi Müdürü Prof. Dr. Rana Sanyal'in kurucusu olduğu RS Araştırma Eğitim ve Danışmanlık İlaç Sanayi Ticaret A.Ş, 13. Teknoloji Ödülleri'nde Mikro Ölçekli Firma –Süreç Kategorisi’nde ödüle değer bulundu.

TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD tarafından oluşturulan Teknoloji Ödülleri’nin 13’üncüsü 20 Kasım tarihinde Sabancı Center’da düzenlenen bir törenle sahiplerine verildi.

Polimer mimarisi bina tasarlamaya benziyor

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) 2017 Ödülleri kapsamında Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’ne değer bulunan Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Bülent Akgün fizikokimya, polimer ve malzeme kimyası konularında çalışmalar yürütüyor.

Pencerelerde kullanılan PVC'den mutfaklarımızdaki teflon tavaya, ofislerde kullanılan post’it’lerden tıkanan kalp damarlarına uygulanan stent’lere ya da araba lastiklerine hemen her yerde hayatımızın içindeler. Bilim dünyasında ‘’polimer’’ olarak adlandırılan; küçük basit moleküllerin devamlı olarak birbirini takip etmesi sonucu oluşan makro bileşikler günümüzde çok çeşitli alanlarda kullanılıyor. Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) 2017 Ödülleri kapsamında Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’ne değer bulunan Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr.

Boğaziçili öğretim üyelerinin kitabı akademik yayıncılığın dünya markası tarafından yayınlandı

Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği öğretim üyeleri Prof. Önsan ve Prof. Avcı’nın hazırladıkları ‘’Multiphase Catalytic Reactors’’ (Çok-fazlı Katalitik Reaktörler) başlıklı kitap, alanında referans eser olma özelliği taşıyor. Kitap, akademik yayıncılıkta dünyanın önde gelen saygın yayınevlerinden Wiley tarafından okurlara sunuldu.