Kanser araştırmaları

Kanser tedavisinde radyasyon oranını düşürecek yeni yaklaşım

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nde doktora öğrencisi olan Pınar Dursun, doktora sonrası araştırmalar yapmak üzere ABD’nin önde gelen kanser araştırma merkezlerinden biri olan Sloan Memorial Kettering Cancer Center’ın Sağlık Fiziği (Medical Physics) bölümüne radyasyon tedavisi planlaması konusundaki çalışmalarına devam etmek üzere kabul edildi.

Boğaziçi Üniversitesi’nde Prof. Dr. İ. Kuban Altınel ve Prof. Dr. Caner Taşkın ile birlikte çalışan Pınar Dursun, kanser teşhisi konulan hastaların radyasyon tedavisinde, tedaviyi en iyi ve etkin biçimde planlamayı amaçlayan algoritmaların geliştirilmesi üzerine çalışmalar yürütüyor. Pınar Dursun bu çalışmalarla kanser tedavisinde daha az radyasyona gereksinim duyan, klinik olarak kabul edilebilir planlar elde edilebileceğini belirtiyor.

Öncelikle yürüttüğünüz çalışma hakkında bilgi alabilir miyiz?