iklim değişikliği

Boğaziçi Üniversitesi'nin halka ''Açık Ders''leri başlıyor

Boğaziçi Üniversitesi’nin bilimsel merak, özgür düşünce ve yaratıcı fikirlerin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla başlattığı “Açık Ders”lerin ikinci dönemi başlıyor.

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından verilen derslerin ilki 29 Kasım’da Prof. Dr Levent Kurnaz’ın “İklim Değişikliğinin Dünya ve Türkiye’ye Etkileri” başlıklı konuşmasıyla Fulya Sanat Merkezi’nde bilim meraklılarıyla buluşuyor.‘’Açık Ders’’ler Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin (BÜYEM) katkıları ve Beşiktaş Belediyesi’nin işbirliğiyle düzenleniyor. Boğaziçi Üniversitesi’nin BU + Etkinlikleri kapsamında Açık Ders adı altında ilkini 2016 Bahar döneminde başlattığı halka açık seminer dizisinin kış programı 29 Kasım’da başlıyor.

‘’İklim değişikliği üzerine çalışan bilim insanı sayımız bir elin parmaklarını geçmiyor’’

Prof. Dr. Levent Kurnaz’la Paris İklim Zirvesi öncesi iklim değişikliği üzerine söyleştik…

Dünya zor bir dönemden geçiyor. Zorunlu göçler, savaşlar, tayfunlar, kasırgalar, depremler ve pek çok doğal felaket ardı ardına yaşanırken akıllara ‘’Yoksa dünyanın sonuna mı yaklaşıyoruz?’’ sorusu geliyor.