hesapsal kimya

‘’Bizim işimiz bilgi üreterek basamakları birer birer çıkmak...''

Hesapsal Kimya ve Molekül Modelleme üzerine çalışmaları ve yayınlarıyla tanınan bilim insanlarından, Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Viktorya Aviyente’den astım ve KOAH hastalıklarında yan etkisi düşük ilaç modellemesi alanında yaptıkları çalışma başta olmak üzere güncel araştırmaları üzerine bilgi aldık.

Lisansını 1973 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamlayan, ardından 1977’de yüksek lisans ve 1983’te de doktora derecesi alan Viktorya Aviyente, 1999 ve 2010 yıllarında Boğaziçi Üniversitesi Araştırmada Üstün Başarı Ödülü sahibi bir akademisyen. Hesapsal Kimya ve  Molekül Modelleme üzerine çalışmaları ve yayınlarıyla tanınan bilim insanlarından, Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü Başkanı Prof.