Hazır Cevap

‘’Hazır Cevap’’ projesiyle öğrencilere güvenilir bilgiye erişim fırsatı

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Tunga Güngör ve Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Günizi Kartal ortaöğretim öğrencilerinin internette güvenilir bilgiye erişimi için uyarlamalı bir soru-cevap sistemi geliştirdiler. ‘’Hazır Cevap’’ adlı proje, öğrencilerin Internet’te aradıkları bilgileri güvenilir kaynaklardan Türkçe dilinde bulmalarını sağlamayı hedefliyor. Yapılan deneyler sonucunda Hazır Cevap sisteminin doğru bilgiye ulaşma performansının Google’dan daha iyi sonuç vermesi dikkat çekiyor.

Öğrencilerin bilgi isteklerini yani sorularını güvenilir kaynaklar kullanarak karşılayan, yabancı dildeki kaynaklardan yararlanmalarını sağlayan ve oluşan sonuçları tutarlı bir şekilde birleştirerek öğrenciye özet olarak sunan bir soru cevaplama sistemi oluşturan Tunga Güngör ve Günizi Kartal’dan geliştirdikleri ‘’Hazır Cevap’’ projesine dair bilgi aldık.