Gürkan Kumbaroğlu

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’nin enerji politikalarına yön verecek araştırma

“Boğaziçi Üniversitesi Enerji Modelleme Sisteminin Geliştirilmesi ve Sera Gazı Salım Kısıtlamalarının Türkiye’ye Etkilerinin Araştırılmasına Yönelik Olarak BUEMS Türkiye Modelinin Kurulması ve Senaryo Analizi” başlıklı araştırma Türkiye’nin kısa ve uzun vadeli enerji-çevre planlama ve politikalarının oluşumuna destek sağlamayı amaçlıyor.

BUEMS Türkiye Modellemesi, Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) ve Boğaziçi Üniversitesi Enerji Politikaları Araştırma Merkezi (EPAM) Başkanı ve Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu liderliğinde, Doç. Dr. Yıldız Arıkan (Altınbaş Üniversitesi), Prof. Dr. İlhan Or (Boğaziçi Üniversitesi), Dr. Öğr. Üyesi Kemal Sarıca (Işık Üniversitesi) ve Doç. Dr. Gönenç Yücel (Boğaziçi Üniversitesi) tarafından hazırlandı.