Gıda

Covid-19, tedarik zincirinde arz-talep dengesini bozdu

Koronavirüs salgını gıda ürünlerimizin sofralarımıza ulaşmasını da tehdit ediyor. Ürünler tarlada kalırken, toplananlar da yaşanan lojistik problemler nedeniyle yolda bozulabiliyor. Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Tektaş, Türkiye’nin bu problemin üstesinden gelinebileceğini söylüyor. Önerileriyse; kendine yeten bir tarım politikası, üreticinin desteklenmesi ve e-ticaret olanaklarının geliştirilmesi. Tektaş, salgın günlerinde tarlada ve yolda kalan ürünler nedeniyle fiyatların da artabileceği uyarısını yapıyor.

Covid-19 salgınının küresel yayılımı tedarik zincirlerinde ölçümlemesi ve tahmini güç etkiler yaratıyor. Bu dönemde özellikle gıdada tedarik zincirinin sekteye uğraması yol açtığı yaşamsal etkiler nedeniyle kritik öneme sahip. Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Arzu Tektaş, Covid-19 salgının tedarik zincirlerinde yarattığı kırılganlığı değerlendirdi.

Share

Sürdürülebilirliğin anahtarı yosunlar olacak

Boğaziçi Üniversitesi’nin ‘’Açık Ders’’ seminerlerinde 2017 Bahar döneminin son dersi 17 Mayıs’ta ...

Boğaziçi Üniversitesi’nin “Bilimden Yaşama, Yaşamdan Bilime” temalı “Açık Ders” serisinin 2017 Bahar döneminin son dersini Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Berat Haznedaroğlu verecek. Haznedaroğlu, 17 Mayıs Çarşamba günü “Gıda-Çevre-Enerji Bağlantısında Yosunlar ve Günlük Hayatımızdaki Rolleri” temalı seminerinde yosunların dünyanın geleceğinde oynayacağı rolleri yürüttükleri çalışmalar üzerinden anlatacak.

Share