ErkcanÖzcan

CERN’de Boğaziçi imzası…

Boğaziçi Üniversitesi parçacık fiziği alanında yapılan bilimsel araştırmalarda sadece Türkiye’de değil, bölge ülkeler arasında önemli oyunculardan biri olma yolunda ilerliyor. Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi- CERN’de Türkiye’den yer alan araştırma grupları arasında ‘’Boğaziçi’’ şemsiyesiyle liderliği üstlenen Boğaziçi Üniversitesi’nde CERN’deki çalışmalarıyla adlarından söz ettiren iki araştırmacı, Prof. Dr. Erhan Gülmez ve Doç. Dr. Erkcan Özcan ile 90’lardan bu yana devam eden deneyleri ve bu deneylere olan ‘’Boğaziçi’’ katkısını konuştuk.

Dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarı olan Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN’de uzun süreli araştırmalar yapan Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Erhan Gülmez ve Doç. Dr. Erkcan Özcan’dan, 90’lı yıllardan bu yana CERN’e katkı sunan Boğaziçi Üniversitesi’nin CERN’de süreç içinde yürüttüğü çalışmalar ve katıldığı deneyler hakkında bilgi aldık.