Eğitim Fakültesi

Prof. Dr. Emine Erktin: “Salgında uzaktan eğitim konuşulurken, eğitimde nitelik ve içerik göz ardı edilmemeli''

Koronavirüs salgını eğitimi evlere taşırken, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Erktin, bu dönemde uzaktan eğitimde kullanılan teknolojilere odaklanılırken, eğitimin içeriğinin göz ardı edilmemesi gerektiği uyarısı yapıyor. Boğaziçi’nin uzaktan eğitim sürecine iyi adapte olduğunu söyleyen Prof. Erktin, Eğitim Fakültesinin salgın sürecinde tüm eğitim düzeylerinde yapılan uzaktan eğitimleri izlemeye gayret ettiğini ve önümüzdeki dönemlerde eğitimde kullanılması olası yeni yaklaşımlar için çalışmalarını sürdürdüğünü de belirtiyor.

Koronavirüs salgını tüm dünyada öğrencileri zorunlu olarak okuldan uzaklaştırırken, yeni dönemde karma eğitim modelleri tartışılıyor. Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi de salgın sürecinde okul öncesinden üniversiteye tüm düzeylerde uzaktan eğitim uygulamalarını dikkatle izliyor. Boğaziçi Üniversitesi Kurumsal iletişim Ofisi’nin sorularını yanıtlayan dekan Prof. Dr. Emine Erktin, bu dönemin eğitim teknolojilerinin kullanımı açısından önemli bir fırsat yarattığını söylüyor.

Çocukları Koronavirüs’ten korumak ve güvende tutmak için Boğaziçililerden web sitesi

Boğaziçi Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencileri tarafından çocuklar ve aileleri için oluşturulan Çocuk Boğaziçi web sayfası yayına girdi. ‘’Önce Çocuk’’ sloganıyla hazırlanan web sitesi Covid-19 virüsünden dolayı yaşanan salgından korunmak üzere evde zaman geçiren çocuklar ve aileleri için rehber niteliğinde…

Cocukbogazici.com sitesi, anne ve babalara çocukları güvende tutmanın yollarını anlatarak aynı zamanda Covid-19 virüsünden korunmak için Sağlık Bakanlığı’nın da vurguladığı 14 kuralı çocukların anlayabileceği bir dile uyarlıyor.