Çevre Bilimleri Enstitüsü; Boğaziçi Üniversitesi

İklim değişikliği ve gıda güvenliğinde yeni perspektifler için uluslararası işbirliği

Küresel ısınma ve iklim değişikliği sofralarımızdaki temel besinlere erişimimizi etkileyecek düzeyde olumsuz sonuçları beraberinde getiriyor. Bu riski gören bilim insanları değişen iklim şartlarından daha az etkilenecek, dayanıklı ve uzun süre ekimi yapılabilen alternatif besin maddeleri arayışını global ve yerel düzeyde, farklı projelerle sürdürüyor. Bunlardan biri de Limak Vakfı desteğiyle sürdürülmekte olan; Boğaziçi Üniversitesi ile MIT-MISTI programı ortaklığıyla geliştirilecek hibrit çavdar üretimi projesi…

Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü öğretim üyesi Doç. Dr.

Share