Çevre Bilimleri Enstitüsü

Boğaziçi Üniversitesi ve Cambridge University’den biyoekonomi odaklı gelecek için işbirliği

Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü Dr. Öğretim Üyesi Berat Haznedaroğlu’nun kurucusu olduğu, 2017’den bu yana faaliyetlerine üniversitenin Kilyos Kampüsü’nde devam eden İstanbul Mikroyosun Biyoteknolojileri AR-GE Birimi (İMBİYOTAB) ile Cambridge Üniversitesi Mikroyosun İnovasyon Merkezi (AIC)’nin yosun biyoteknolojisi konusundaki araştırma, akademik bilgi paylaşımı ve eğitim alanlarında yürütecekleri çalışmalar bir yıl süreyle Newton Fonu - Research Environment Links Programı tarafından fonlanacak.

Türkiye’deki araştırma ortamının kapasitesini Türkiye ve Birleşik Krallık’tan kurumların işbirlikleriyle artırmaya yönelik Research Environment Links programı kapsamında desteklenen ‘’Joint Consortium on Algal Biotechnology for Bioeconomy - Driven Future’’ başlıklı proje ile iki ülkenin araştırma merkezleri arasında yosun biyoteknolojisi alanında ortak bilimsel araştırmalar yapılması, eğitimler verilmesi amaçlanıyor.

Boğaziçi Üniversitesi’nden İstanbul Tasarım Bienali’ne özel projeler

En sarsıcı doğal afetlerin başında gelen depremin ardından İstanbul’da geçici ideal barınma alanları nerede ve nasıl inşa edilebilir? Deniz üzerinde yüzen bir ev felaketzedeler için ideal çözüm olabilir mi? Peki yüksek miktarda karbodioksiti oksijene çeviren; geleneksel tarıma kıyasla 13 kat hızlı büyüyen yapısıyla gelecekte temel besin kaynağımız olması beklenen mucize yosundan hamam tası üretmek mümkün mü? Tasarım, insan ve doğa ilişkisini sorgulayan sürprizli işlere ev sahipliği yapan İstanbul Tasarım Bienali’ndeki çalışmalarda Boğaziçi Üniversitesi’nin de imzası var…

Altı hafta boyunca İstanbul’da birçok projeye ve etkinliğe ev sahipliği yapacak olan 4. İstanbul Tasarım Bienali, ‘’Okullar Okulu’’ başlığıyla sanatseverlerin karşısında. Bienalin mekanlarından Arter’de yer alan ‘’Dünya Okulu’’nda Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Emre Otay, Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Ayfer Bartu Candan, Çevre Bilimleri Enstitüsü öğretim üyesi Berat Haznedaroğlu’nun ve ilgili bölümlerden öğrencilerin katkılarıyla gerçekleştirilen çalışmalar bienal takipçileriyle buluşuyor.