Boğaziçi University

Güneş Ünal’a Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu’ndan ödül

Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Güneş Ünal, Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu - European Molecular Biology Organization / EMBO Yerleşim Desteği (Installation Grant) ödülü aldı. Dr. Ünal, bu ödül dahilinde başarılı genç araştırmacıları bir araya getiren EMBO Genç Araştırmacı Ağı’nın da (Young Investigator Network) üyesi olacak. EMBO tarafından 20 Şubat tarihinde yapılan açıklamaya göre, bu sene aralarında Çek Cumhuriyeti, Türkiye, Polonya ve Portekiz’den toplam 11 bilim insanına EMBO Yerleşim Desteği verildi. EMBO tarihinde ilk defa Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden bir araştırmacı ödüllendirildi.

Dr. Öğr. Üyesi Güneş Ünal, çalışmalarını Boğaziçi Üniversitesi’nde yer alan Davranışsal Sinirbilim Laboratuvarı'nda, depresyon ve anksiyetenin altında yatan nöromodülatör sistemleri üzerine sürdürüyor. Doktora derecesini sinirbilim alanında 2012 yılında Rutgers Üniversitesi'nde (ABD) tamamlayan Güneş Ünal, 2013-2017 yılları arasında Oxford Üniversitesi Farmakoloji Bölümü'nde çalıştı.

Boğaziçi Üniversitesi Sanat ve Beşerî Bilimlerde Türkiye’nin En İyi Üniversitesi Seçildi

THE Dünya Üniversiteleri 2019 Sanat ve Beşerî Bilimler Sıralaması (Times Higher Education World University Rankings) sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre Boğaziçi Üniversitesi bu yıl Türkiye’den 251-300 bandında yer alan tek üniversite oldu.

Türkiye’den 5 üniversitenin yer alabildiği akademik ölçümlemede Boğaziçi Üniversitesi ilk sırada yer alırken; sıralamada sanat, performans sanatları, tarih, dilbilimleri, felsefe, arkeoloji ve mimarlık konuları değerlendirildi.

Öğretim (%30), Araştırma (%30), Akademik Makalelere Yapılan Atıflar (%30), Endüstri Çıktıları (%2,5) ve Uluslararası Görünüm (%7,5) kriterleri temel olmak üzere yükseköğretim kurumlarının değerlendirildiği sıralamada bu yıl Sanat ve Beşerî Bilimler alanında dünya genelinde 560 enstitü ve üniversite değerlendirmeye alındı.

Boğaziçi Üniversitesi, Siemens Türkiye’nin Akademik İnovasyon Merkezi

Boğaziçi Üniversitesi ve Siemens Healthineers Türkiye ortaklığıyla hayata geçirilen senelik IMLEAP programının (İnovasyon Yönetimi ve Liderlik Sertifika Programı) üçüncü yıl finalleri 16 Mart 2018 Cuma günü Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliğinde Albert Long Hall’de gerçekleşti. IMLEAP birincilik ödülünü Boğaziçi ve Başkent Üniversitesi öğrencilerinden oluşan ekip ‘Individual Health Tracker’ isimli projeleriyle kazandı. Ödül töreninde ayrıca Boğaziçi Üniversitesi, Siemens A.Ş. ve Siemens Sağlık A.Ş. işbirliğiyle kurulacak olan IRL@BOUN (İnovasyon Araştırma Laboratuvarı) laboratuvarına dair protokol de imzalandı

Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve Siemens Sağlık A.Ş.,Innovation Think Tank (ITT) Türkiye ofisi işbirliğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve “Geleceğin Hastaneleri” temasını taşıyan IMLEAP finallerinde ödüller sahiplerini buldu. Proje sergisi eşliğinde gerçekleşen finallerde programı başarıyla bitiren katılımcılara sertifikaları verilirken, ilk üç sırada yer alan takımlar için de ödül töreni düzenlendi. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr.