Biyomedikal Muhendisligi Enstitusu; Biyomedikal

Boğaziçi Üniversitesi 300 milyon Euro’luk Avrupa projesinde kurucu ortak

Avrupa Komisyonu’nun yaklaşık 300 milyon Euro bütçeli "Avrupa Üniversiteleri Girişimi” kapsamında desteklenerek hayata geçen “NeurotechEU - European University of Brain and Technologhy” projesinde, Boğaziçi Üniversitesi kurucu ortak olarak yer aldı. Bu girişimle Avrupa'da yükseköğretimin niteliğini ve rekabetçiliğini ileri seviyeye taşıyacak kıta üniversitelerinin kurulması hedefleniyor. Avrupa Birliği Başkanı ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı ise, Rektör Prof. Dr. Mehmed Özkan'a bu önemli gelişmeyle ilgili bir tebrik mesajı iletti.

Boğaziçi Üniversitesi, Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü Müdürü ve "NeurotechEU" Akademik Lideri Prof. Dr. Can Yücesoy, projeyi hem üniversite, hem de İstanbul için çok büyük bir fırsat olarak değerlendiriyor.

Beyin tümörlerindeki genetik mutasyonlar makine öğrenmesiyle belirleniyor

Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü Bilişimsel Görüntüleme Laboratuvarı kurucusu öğretim üyesi Doç. Dr. Esin Öztürk Işık’ın yürütücülüğünde, Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi işbirliği ile beyin tümörlerinde genetik mutasyonların ameliyat öncesi makine öğrenme yöntemleri ile tespiti amacıyla bir araştırma projesi yürütülüyor. Tıp ve mühendislik alanlarından uzmanların birlikte çalıştığı proje iki sene boyunca devam edecek.