BAGEP

Boğaziçili genç akademisyenlere BAGEP Ödülü

Bilim Akademisi tarafından başlatılan ve kamu fonları yerine toplumdan gelen maddi destekle yürütülen Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı (BAGEP)’nın 2019 sahipleri belli oldu. Boğaziçi Üniversitesi’nden Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emine Fişek, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Anıl Doğan ve Kimya Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Sezen Soyer Uzun’un ödüle değer bulunduğu BAGEP Ödülleri töreni 26 Nisan Cuma günü Hacettepe Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

Bilim Akademisi tarafından 2013 yılından beri 40 yaşını doldurmamış genç akademisyenleri yeni araştırmalarında desteklemek amacıyla düzenlenen Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı (BAGEP), 2019 yılı kazananlarını duyurdu. 310 başvuru arasından 43 akademisyenin ödüllendirildiği ve 2 yıl süreyle yılda 15.000 TL desteği kapsayan ödül programının bu seneki kazananları arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde görev yapmakta olan üç genç akademisyen de bulunuyor.

Boğaziçili genç bilim insanlarına Bilim Akademisi’nden ödül

Genç Bilim İnsanları Programı Ödülü'ne (BAGEP) Boğaziçi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Olcay Coşkun (Matematik), Yrd. Doç. Dr. Eva-Marie Dubuisson (Sosyoloji), Doç. Dr. Albert Ali Salah (Bilgisayar Mühendisliği) ve Yrd. Doç. Dr. Gaye Soley (Psikoloji) layık görüldü.

Bilim Akademisi tarafından başlatılan ve kamu fonları ile değil, toplumun desteğiyle yürütülen Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı: BAGEP’in 2017 sonuçları açıklandı. En iyi genç akademisyenlerin belirlenmeleri, ödüllendirilmeleri ve yeni araştırmalar için desteklenmeleri amacı ile 2013 yılından bu yana verilen 153 ödüle 42 yeni ödül eklendi.