ario ceccotti

"Ahşap hak ettiği değere kavuşmalı"

Uluslararası ahşap sektörünün önde gelen uzmanları arasında yer alan, inşaat mühendisi Prof. Ario Ceccotti, Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde Ahşap Mühendisliği üzerine dersler veriyor. Yangına ve depreme dayanıklılığının yanı sıra ekolojik olarak çevre dostu bir inşaat malzemesi olan ahşap dünyada son yıllarda daha fazla tercih ediliyor. Peki, ahşaba gereken önemi ve değeri veriyor muyuz?

Prof. Dr. Ario Ceccotti, 2018-2019 Akademik Yılı'nda Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde misafir öğretim üyesi olarak ders vermeye başladı. İtalya'nın en köklü mimarlık okullarından biri olan ve tasarım alanında dünyanın en önemli eğitim kurumlarından biri olarak gösterilen Venedik IUAV Üniversitesi Mimarlık, İnşaat ve Konservasyon Bölümü'nde görev yapmış olan Prof. Ceccotti Yapısal Stabilite, Ahşap Mühendisliği, Sismik ve Ahşap Yapılar alanında dünyanın da sayılı uzmanlarından biri. Prof. Ario Ceccotti ile ahşap üzerine konuştuk.