5G

Boğaziçili doktora öğrencileri “Özel Endüstriyel 5G” ağları için çalışacak

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden üç öğretim üyesinin koordinasyonunda yeni bir TÜBİTAK Sanayi Doktora Programı projesi başlıyor. Bilgisayar mühendisliğinden üç doktora öğrencisi, dünyanın önde gelen teknoloji şirketleri arasından gösterilen Siemens işbirliğiyle "Özel Endüstriyel 5G Ağları"nın geliştirilmesi için çalışacak. Yaklaşık 1 milyon 300 bin TL’lik bütçeye sahip program "4+3" yıl sürecek.

Üniversitelerin eğitim kaliteleri kadar sanayiyle kurdukları işbirlikleri de yükseköğretim kurumlarının niteliklerini belirlemede rol oynuyor. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Tuna Tuğcu, Prof. Dr. Cem Ersoy ve Dr. Öğr. Üyesi Birkan Yılmaz koordinatörlüğünde 2244 kodlu yeni bir TÜBİTAK Sanayi Doktora Programı projesi başlıyor. Yaklaşık 1 milyon 300 bin TL hibe desteğine sahip program, dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Siemens’in işbirliğiyle yedi yıl sürecek.